Benzin najskuplji u Norveškoj, najjeftiniji u Venecueli

Bez autora
May 17 2012

Prema listi objavljenoj u internet izdanju magazina Blumberg, a na kojoj se našlo 55 zemlja, benzin je najskupljiji u Norveškoj, Finskoj i Italiji. Tako je u Norveškoj u cenu uračanut porez od 60 posto, dok sa porezom od 11 posto SAD se nalazi na 44. mestu. Najjeftiniji benzin u svetu je u Venecueli i košta 0,10 evra, kao i u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Egiptu.Francuska se na listi zemalja sa najskupljim benzinom magazina Blumberg našla na jedanaestom mestu, Belgija na desetom, a Velika Britanija, sa cenom od 2,30 evra po litru, na devetom mestu.

Benzin najskuplji u Norveškoj, najjeftiniji u VenecueliPrema listi objavljenoj u internet izdanju magazina Blumberg, a na kojoj se našlo 55 zemlja, benzin je najskupljiji u Norveškoj, Finskoj i Italiji.

Tako je u Norveškoj u cenu uračanut porez od 60 posto, dok sa porezom od 11 posto SAD se nalazi na 44. mestu.

Najjeftiniji benzin u svetu je u Venecueli i košta 0,10 evra, kao i u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Egiptu.

Francuska se na listi zemalja sa najskupljim benzinom magazina Blumberg našla na jedanaestom mestu, Belgija na desetom, a Velika Britanija, sa cenom od 2,30 evra po litru, na devetom mestu.

Međutim, ako se uzmu u obzir prošečne plate u ovim zemljama, situacija se drastično menja, pa tako onda Indija izbija na prvo mesto, gde litar benzina košta 1,60 evra uz prosečnu dnevnicu od 3,75 evra, a Norveška na 48. mesto sa prosečnom dnevnicom od 200 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik